Onsdag 27/9 - Färg och klipp

Hej på er!
 
Idag kom min fina mamma till salongen för en liten uppfräschning till hösten. Tidigare har hon ALLTID kört slingor i hätta med blekning. Hon har aldrig färgat på något annat sätt och jag fick fria händer för att göra det jag tror skulle passa henne bäst. Jag tycker mamma ska vara jätteljus vilket hon alltid varit. Hon ska ligga på en 10 eller 11 tycker jag. Jag älskar när hon gör slingor i hätta och tycker det är super fint förutom att jag tycker det blir lite tråkigt. Hon har lockigt hår naturligt (se bilden nedan) med lockarna försvinner nästan när hela håret är superljust.
 
Så nu tog jag tag i saken och såhär såg hon ut innan.
FÖRE:
 
Då kommer vi till mitt lilla projekt. Jag bestämde mig för att göra folieslingor i hennes hår ungefär från öronen och uppåt. Jag valde folieslingor då jag känner mig mycket säkrare på att göra det än att göra slingor i hätta samt att jag ville använda mig av blekning och färg. Jag började där bak från mitten på örat somsagt och gjorde varannat paket blekning och varannat paket färg upp till kronlinjen. Därefter började jag med sidorna. Där ville jag lyfta fram det ljusa lite mer men ändå få in färgen på ett snyggt sätt. Jag tog då två väldigt nogranna och fin-vävda paket blekning och ett mer grov-vävt paket med färg. Även detta upp till kronlinjen. Sen var det dags för kronlinjen. Där delade jag upp håret i E4:an och håret som blev över och hängde ner på sidorna gjorde jag några passeér fin-vävda blekningspaket på. E4:an gjorde jag samma sak som på bakhuvudet. Varannan blekning och varannan färg. 
 
Sen fick det sitta i ungefär 40min utan värme och såhär blev resultatet.
EFTER:
Det jag blev missnöjd med är nog att jag ville att hon skulle bli ännu ljusare. Till nästa gång ska jag nog köra 2 blekning och 1 färg där bak och sen 3 blekning och 1 färg där fram/på sidorna. Jag tror även att jag måste ha starkare väteperoxid där fram och över kronlinjen (receptet finns nedanför) eftersom jag inte är så snabb på att göra slingor. Det går väldigt långsamt vilket gör att när det är klart för att sköljas ur där bak så har jag precis applicerat där fram. Så det ska jag tänka på till nästa gång. Jag funderar även på att bara slinga utväxten och inte hela längderna då jag tyckte att man fortfarande såg utväxt kanten nu.
 
Receptet:
Färgpaket
Färgbeteckning+mängd:
Kp 10/0 10mg + 9/0 10mg + 9/7 20mg
Väteperoxid+mängd:
Wella 6% 40mg
Blandningsförhållande:
1:1
 
Blekningspaket
Märke+sort:
Grazette Bleaching Powder Total Dustfree White
Mängd:
50g
Väteperoxid+mängd:
Waterclouds 3% 70mg + Waterclouds 6% 30mg
Blandningsförhållande:
1:2